Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen boven je 50 ste jaar in de overgang?????

Geplaatst door op December 29, 2005 om 08:50

Onbekend
December 29, 2005 om 08:50
Hallo
Ik ben afgelopen zomer op kop de overgang in gedoken. Ik was toen ook begonnen met afvallen. Helaas lijken die dingen niet helemaal samen te gaan. Op vele site's van overgangs problemen lees je dat veel vrouwen aan komen. Maar ik wil wel afvallen. Ik volg het Sonja Bakker dieet, en als ik niet smokkel, zoals bv met de kerstdagen gaat er heel langzaam wat af. Maar ja 4 kilo in 6 maanden is erg weing. Ik eet ongeveer 1000 cal. per dag. Minder mag ook niet van de dietiste. Maar de kerstdagen zorgden er voor dat ik weer 2 kilo aan kwam helaas. Ik kan niet 1 dag buiten het boekje gaan, word gelijk gestraft. Ik doe nu ook medisch fitnes, ik heb wat beperkingen, dus meer bewegen is geen optie voor mij. Ik zou graag van vrouwen die wel afvallen, met deze leeftijd willen weten wat hun doen, en wat ze laten.
Groetjes Ineke
December 29, 2005 om 13:27
Ook ik ben 50 en in de overgang. Toch lijkt het erop dat je te weinig eet. Ik ben in augustus begonnen (ontdekte deze site pas eind oktober) en inmiddels 6 kilo afgevallen. Nee, het gaat niet snel, maar het moet ook nog leuk blijven. Sinds augustus ga ik 3x per week naar de sportschool. Tot voor een maand deed ik daar een half uur powerplate en een uur cardiofitness (per keer). Sinds begin deze maand ben ik begonnen met een uur steps in de week en dan iets minder cardio of 4x. Hangt er ook vanaf hoe druk het is op mijn werk. En vandaag heb ik voor het eerst spinning gedaan. Maar ik heb nu 2 weken vakantie en kan dus extra sporten.
Aan mijn eetpatroon heb ik niet zoveel veranderd. Ik let wel beter op snoepen en tussendoortjes. Maar op doordeweekse (werk)dagen mag ik van mezelf tot 2000 kcal gaan en in het weekend tot maximaal 3000. Dan eten we meestal frites. Dat betekent dus wel, dat ik in het weekend aankom. Maar ik val in de week meer af dan ik in het weekend aankom. Een de 2 kerstkilo's heb ik er door extra naar de sportschool te gaan in 3 dagen al weer af.
Het kan dus wel, ook al ben je in de overgang.
Onbekend
December 30, 2005 om 04:44
Hoiiiiiiiiiiiiii
Bedankt voor de reakties. Doe dus samen met mijn man het dieet van Sonja Bakker. Is inderdaad niet veel, meestal zit dat rond de 1000 cal. Maar zou ik 1500 cal val ik echt niet af. Ben ik ook achter. Ik heb fibromylagie en ben volledig afgekeurd. Kan omdat ik steeds weer meer probeerde, nu weer stuk lopen zonder mijn rolator. Ik probeer elke dag een stuk te lopen. Fietsen kan ik nu weer omdat ik een fiets met accu heb, kan nu weer naar de stad fietsen (6km) zonder hulp van de accu en dan terug (tegen de wind aan de kust) met accu. Ik moet wel trappen, anders kom ik niet vooruit. Met mijn oude fiets was 1 km al te ver toen, je moet ook nog weer terug dan. ook door de fitnes ben ik weer wat conditie aan het opbouwen. Maar ik heb tijden dat ik soms 3 maanden aan mijn stoel ongeveer vast zit, val dan maar eens af. Maar het dieet van Sonja is wel erg afwisselend, en niet moeilijk. Heb ik honger nog neem ik extra fruit, dat hebben we voldoende in huis steeds.
Maar elke dag fitness kan niet want alles waar te voor staat word ik echt afgestraft. Ik ben al blij dat ik nu die 2 keer in de week red, paar jaar geleden lukte het niet, ging steeds toen door de rug. Maar heb nu een progamma waar ik me aan houd en dat werkt goed voor me. Maar wat ik niet begrijp dat jullie met 1500/2000 cal nog afvallen. Ik wou dat ik dat kon eten. jullie ook veel succes met afvallen. Vriendelijke groeten Ineke
December 30, 2005 om 08:39
Dat ik het met 2000 tot 3000 kcal redt heeft volgens mij alleen te maken met het gegeven dat ik dus veel beweeg/sport. Maar als dat niet kan vanwege je gezondheid wordt het wel erg moeilijk.
Maar toen ik begon met sporten en minder at viel ik niet af. Op de sportschool zeiden ze toen, dat ik te weinig at en tot nu toe lijkt dat te kloppen. Heb gisteren voor het eerst spinning gedaan en was vanmorgen weer 0,4 kg minder. Of je dus ook zonder sporten te weinig eet zou ik niet weten. Het lijkt er dus meer op dat het met te weinig beweging te maken heeft en niet met de overgang. En dat is voor jou wel erg balen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.