Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Moet mijn kind ook aan de lijn doen??

Geplaatst door op January 10, 2006 om 07:12

Onbekend
January 10, 2006 om 07:12
Mijn zoon van 9 heeft helaas mijn bouw en aanleg om dik te worden geerfd.
Ik probeer hem duidelijk te maken dat hij moet leren kiezen! Dus niet 2 keer een berg mayonaise bij de patat, maar een keer mayo en de andere keer ketchup.
Ook drinken, 1 op1. Dus een glas ranja of sap en daarna een glas water en dan weer ranja.
Ik heb met hem afgesproken dat hij tussen de middag 3 boterhammen mag.
Want als je altijd maar dooreet...
Ik vind dit een moeilijk gegeven. Zijn jongere broertje lijkt precies op mijn man en kan alles eten! Dat is voor mijn oudste ook niet leuk.
We hebben afgesproken dat hij NIET aan de lijn mag doen, maar nadenkt voor hij iets eet.
Is dat zo goed? En heeft er iemand tips?
Ik wil nl geen kind dat een hekel gaat krijgen aan alles wat met eten te maken heeft, af als reactie extreem veel of weinig gaat eten.
Orange
Eva
January 10, 2006 om 07:22
volgens mij kan je beter meer brood eten en dan de snackerij laten staan. misschien moet je eens kijken op de site van het voedingscentrum (ff googlen weet niet exact meer hoe die heet) daar staat een artikel op over kinderen met overgwicht
Onbekend
January 10, 2006 om 07:48
Mijn zoon sport al wel. 2 keer inde week trainen voor de waterpolo en 1 keer in de week een wedstrijd. Ook fietsen we altijd naar school en als het droog is is het verplicht een poos buitenspelen.
Enne, de patatjes was een voorbeeld. We eten de ene week frites, en de andere pannenkoeken. Meestal op vrijdag. En voor de rest wordt er iedere dag gezond en mager gekookt.
Het voedingscentrum zal ik zeker bezoeken!

Dank je
Orange
January 10, 2006 om 08:01
Een kind moet in elk geval niet zomaar 'aan de lijn doen' om af te vallen, niet zonder begeleiding van een arts of dietist. Voor groeien is ook energie nodig.

Je kind leren om gezond te eten is natuurlijk wel altijd goed.
January 10, 2006 om 09:28
Op het voedingscentrum kun je ook het BMI van je kind berekenen. Misschien valt het allemaal wel mee? Kinderen hebben andere BMI-marges als volwassenen.

En verder ben je goed bezig hoor. Een kind aan een dieet zetten is niet aan te raden, omdat je dan een kans hebt om allerlei voedingsstoffen tekort te komen. Maar je kind leren om gezonde keuzes te maken, dat kan absoluut geen kwaad. Kijk wel uit dat je niet te streng gaat worden, omdat je dan een kans hebt dat hij stiekem gaat eten.

:knuffel :Saskia
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.