Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

100 keer falen voordat het lukt...

Geplaatst door Gaanweweer op August 30, 2006 om 05:03

August 30, 2006 om 05:03
HI Annelies!

Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees. Ik heb precies hetzelfde probleem als jij!
Ik ben nu weer "goed" aan het lijnen sinds 2 weken maar ook nadat ik 100 keer tegen mezelf had gezegd.. dat ik maandag weer serieus zou gaan lijnen.
Waarom ik nu weer gemotiveerd ben? Ik heb over 6 weken een bruiloft in Spanje en ik hoop tegen die tijd er beter uit te zien dan nu. Misschien heb je ook wat nodig om naar uit te kijken, bij mij schijnt dat de truc te zijn.

Succes, je vindt vast wel weer de motivatie om verder te gaan!

x gaanweweer x
Onbekend
August 30, 2006 om 06:32
Hallo,

Ja, ik ken dat. Ik ben een eeuwige jojo. Ik heb alle soorten maten in mijn kast hangen: 34,36,38 en 40. Ik zou doodgelukkig zijn moest ik eens voor eens en altijd dezelfde maat hebben.

2 jaar geleden was het mij gelukt. Ik was van 70 kg afgevallen naar 56 kg, maar toen begon ik teveel te vermageren en woog ik plots 52 kg. Door stress van onze verbouwen, mijn job toen e.a. ben ik dan terug binnen (vr)eten en woog ik terug 66 kg. Nu weeg ik inmiddels 64 kg en probeer hopeloos naar de 59 te gaan. Maar telkens ik 62 kg weeg, eet ik weer teveel waardoor ik terug naar 64 stijg. Dus ja, een strijd zonder einde
:harenuithethoofdtrekken:
Dada
August 30, 2006 om 06:36
Het mag misschien raar klinken, maar ik herken me nauwelijks in jouw verhaal.
Ik had wel een 'lange aanloop' nodig om dan eindelijk de koe bij de horens te vatten.
Maar toen het moment daar was, was mijn motivatie meer dan 100%!
En 'willen = kunnen'.
Tuurlijk, moeilijke momenten genoeg, maar ik me nooit laten verleiden of ben de fout in gegaan.
Ik had het laatst hierover met m'n man: Hoe komt het toch dat het zoveel mensen niet lukt om af te vallen, laat staan om blijvend een bepaald gewichtsverlies vast te houden?
Geen doorzettingsvermogen, discipline, wilskracht?
Zit het wel mentaal goed, trauma's, stress?
Goed, makkelijk praten van mijn kant (>-25 kg kwijt) en ik moet nog zien om dit vast te houden, maar toch!
Trouwens, 100 keer falen en het lukt uiteindelijk, da's toch ook prima?
Succes!
August 30, 2006 om 09:45
Misschien is het een handige tip om je niet te sterk te fixeren op het afvallen maar op gezond eten en sporten. Toen ik dat ging doen en de weegschaal daarbij ondergeschikt werd, ging ik harder afvallen dan ooit! Afvallen is geen doel eigenlijk, maar een gevolg van andere doelen. En die andere doelen zijn:
1) (genoeg!) gezond eten, en
2) regelmatig sporten

Als je die 2 dingen als doelen hebt, volgt het gevolg (:-)) vanzelf! Een doel als 'afvallen' is namelijk te vaag. Dat omschrijft niet wat je ervoor zou moeten doen. Daarom is de eerste reactie van veel mensen vaak 'maaltijden overslaan' of raak je makkelijk de weg kwijt, zoals jij. Maar als je doelen bevatten wat nodig is om af te vallen, raak je de juiste snaar.

Liefs Ish:girl:
January 7, 2009 om 16:40
Vanaf 1 januari heb ik me opgegeven bij een nieuwe sportschool in mijn woonplaats, die die dag ook opende! Ik ga daar een 3 maandelijkse cursus afvallen doen. Dat houdt in: persoonlijke begeleiding en heel intensief sporten! Ik ga ervoor! Heb de controle en de steun in mijn rug heel erg nodig! Dank voor jullie support! En lieve brieven! Ik zal laten weten hoe het gaat!! Groet van Annelies.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.