Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

recept voor magere kwarktaart

Geplaatst door Delifrance op March 2, 2007 om 07:22

March 2, 2007 om 07:22
Hallo dames,

Ik heb een recept voor magere kwaktaart voor wie geinteresseerd is:

1 pak dr. oetker mix voor kwarktaart naturel;
1 bak optimel aardbeien kwark (of perzik als je dat lekkerder vindt)
1 bakje light slagroom (in ieder geval verkrijgbaar bij de ah, en super de boer)
50 gram margarine
evt. stukjes verse aardbei of perzik om de taart te versieren.

Deze taart maak je dus gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar door de super magere kwark en de light slagroom, bevat een puntje (als je de gehele taart in 12 punten verdeelt) slechts 195 kcal., 6 gr eiwit, 22,5 gr. koolhydraten en 9 gr. vet.

Mijns inziens dus een behoorlijk gezonde manier om toch lekker een stukje taart te kunnen nemen en voorzetten aan je visite.

Groetjes,

Deli.
March 4, 2007 om 08:54
daar heb ik ook naar staan kijken, maar er worden op dat pakje alleen maar hartige gerechten genoemd die je met kookroom kan maken, dus ik heb er niet op durven gokken.
March 5, 2007 om 09:58
Ik gebruik zelf magere kwark en in plaats van de slagroom doe ik er vruchtensap in. Zo had ik er vorig jaar voor mijn verjaardag er 1 gemaakt met magere kwark met perzik (volgens mij) en vervolgens als sap had ik de frisse fruitdrank light van de c1000 met ananas en passievrucht toegevoegd. En dat was superlekker!!
March 5, 2007 om 15:48
Ik maakte wel eens yoghurt taart en daar ging klop klop in i.p.v. slagroom, ik weet eigenlijk niet of ze dat nog verkopen.
Zal het recept een keertje plaatsen,moet er eerst naar opzoek. Ik heb dat ooit een keer gekregen op een slankclub, waar ik het 40 punten dieet deed.Ik weet wel dat het erg weinig calorieën was.Heb er ook nog een van appelcake.Ik zal eens tussen mijn recepten gaan neuzen.
Onbekend
March 6, 2007 om 04:07
Wat een goede tips! :petjeaf:
Ik ben gek op kwarktaart, maar het is inderdaad een ontzettende calorieënbom. Ik ga het recept en jullie aanvullingen in mijn receptenboek zetten!

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Bezoek onze clubs

Zoek je meer of andere discussies? Dat kan. Op ValtAf.nl kunnen deelnemers namelijk hun eigen clubs starten, en elke club heeft een eigen discussieforum.