Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

LOGI

De principes van deze methode zijn ontwikkeld door de Duitse Voedingswetenschapper Dr. Nicolai Worm. De methode stoelt in tegenstelling tot veel andere dieet methodes op wetenschappelijke basis.

De term LOGI staat voor een LOw Glycemic Index (Lage glycemische index) en Insuline intolerantie verlagend dieet. Er wordt aandacht besteed aan een zetmeel en suiker verminderde leefwijze die voornamelijk wordt gebruikt bij de behandeling en preventie van overgewicht. Pati├źnten die lijden aan het zogenaamde metabool syndroom en type 2 diabetes kunnen profiteren van deze dieet methode.

Het kan helpen bij vermindering van het buikvet bij zwaarlijvige personen en wordt ook gebruikt bij diverse metabole stoornissen.
Met de LOGI methode kan overgewicht worden verlaagd, zonder dat de beoefenaars verhongeren. Het metabolisme van het lichaam wordt gestimuleerd door het verminderen van suikers en zetmelen. Een radicale verandering in de voeding is niet nodig. Op het menu staat vooral voedsel dat onze voorouders al hebben gebruikt in het stenen tijdperk, waarbij de focus ligt op het gebruik van groenten en fruit.

Volgens de LOGI methode moeten we minstens drie porties groenten per dag eten. Twee andere maaltijden moeten bestaan uit fruit. En ook eiwitrijk voedsel, zoals vlees, gevogelte en vis, zuivelproducten, eieren, noten en peulvruchten. Naast deze voedingsmiddelen mogen bruine rijst, volkoren pasta en het eten van harde tarwe. Maar met name gebak en brood en andere produkten gemaakt van geraffineerde bloem worden vermeden. Evenals aardappelen, suiker en snoep.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

3 volgers