Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Indonesische macaroni

Macaroni met pit

  • 1 eetlepel sambal brandal
  • 200 gram achterham 3% vet delano
  • 100 gram ui fijn gesneden
  • 50 gram gesneden prei
  • 1 zakje bamigroenten
  • 4 eieren gebakken en geruld
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1200 gram macaroni (gekookt = 500 gram rauw)
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • naar smaak zout en peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
Bereidingswijze
Benodigdheden: WOK

Zet de wok op het vuur en verwarm deze. Doe in de wok de spekreepjes en bak deze aan, voeg dan de gesnipperde ui toe en roer dit door elkaar, voeg dan de gehakt toe en bak deze onder voortdurend roeren gaar en rul en bak net zolang tot het vocht bijna is verdampt. Voeg dan de prei en de gewelde bamigroenten toe en roer dit alles goed door elkaar en bak nog even door tot ook hier het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de eieren en de ham toe en roer dit goed door elkaar. Voeg dan de ketjap, sambal, peper en zout en eventueel wat selderieblad toe en roer alles goed door elkaar en bak nog even op hoog vuur. Zet het vuur onder de wok uit en laat de saus even rusten zodat alle kruiden en groenten goed kunnen vermengen.
Kook de macaroni volgens gebruiksaanwijzing en voeg deze aan de inmiddels verwarmde saus toe en roer alles goed door elkaar en verwarm de macarni goed door.

Voor een extra pittige macaroni voeg je nog 2 eetlepels sambal toe.

Lekker met komkommersalade, sate, kroepoek en atjar.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Pasta
Personen: 6
Calorieën: 610 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+