Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Frisse appel - ei salade

Deze makkelijke salade is bedoeld als bijgerecht. Lekker bij roerbakken groenten.

  • genoeg om het geheel smeuig te maken yoghurt
  • 1 kleine ui
  • 5 eieren
  • 3 bosuitje
  • naar eigen smaak bieslook
  • 1 appel
Bereidingswijze
Laat de eieren een kleine 10 minuten koken. Laat de eieren schrikken door ze af te koelen met koud water. Pel ze af en verdeel ze in partjes van 6.
Snijd de appel in reepjes (julienne). Je kunt de appel met schil of zonder schil verwerken.
Snijd de bosuitjes, de kleine ui in hele fijne stukjes.

Meng alles in een schaal en voeg nog wat yoghurt toe om het geheel smeuig te maken.

Dan nu de finishing touch: Snijd bieslook en voeg toe aan de salade.

NB: Je kunt ook een minder gezonde versie van de salade maken door de yoghurt te vervangen door een kant-en-klare yogo-dressing bv. met tuinkruiden smaak. Je kan ook andere ingredienten toevoegen zoals: kleine stukjes tomaat, hamblokjes.

Om je vingers bij op te eten!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, bijgerecht
Categorie: Salade
Personen: 4
Calorieën: 125 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+