Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gyros van groentenratatouille en Effi-saus met peterselie

heerlijk gevuld pitabroodje zonder vlees

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien in schijfjes gesneden
  • 1 aubergine in dobbelsteentjes
  • 1 rode peper in dobbelsteentjes
  • 1 courgette in dobbelsteentjes
  • 1 eetlepel gehakte look
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 100g Effi licht & fris komkommer-dille
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel yoghurt (magere)
  • peper en zout
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 150°

2.Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg er in kleine hoeveelheden de aubergines, de rode peper, de courgette en look aan toe. Breng op smaak met peper en zout (naar smaak) en laat garen gedurende 10 - 15 minuten.

3.Snijd de pita's open. Verpak ze in aluminiumfolie.

4.Leg de verpakte pita's in de oven en warm ze gedurende 2 minuten op, 1 minuut aan elke kant. Verwijder het aluminiumfolie.

5.Als de groenten beetgaar zijn, kan je er de pita's mee vullen. Verpak elke pita dan opnieuw in het aluminiumfolie en leg ze gedurende 4 minuten in de oven tot ze warm zijn.

6.Meng ondertussen Effi Licht & Fris Komkommer-Dille, peterselie en yoghurt.

7.Serveer de pita’s onmiddellijk met de Effi-saus met peterselie.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Grieks
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Groente
Personen: 4
Calorieën: 325 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+