Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Pilaf di mama

Rijstgerecht (hongaars)

  • half blikje tomatenpuree
  • half theelepeltje of naar smaak sambal
  • voor 4 personen rijst
  • vocht uit blik perzikvocht
  • blik perzik
  • naar smaak peper
  • olijfolie
  • 1 eetlepel of naar smaak ketjap zout
  • 1 eetlepel of naar smaak ketjap zoet
  • pond uien uien
  • 4 of 5 ons in blokjes varkensfilet
  • naar smaak zout
Bereidingswijze
- Vlees lekker bruin bakken dan de blokjes uit de pan.
- Bak nu alle uien (grofgesneden).
- Vlees terug in de pan en doorroeren.
- Het vocht van een blikje perzik erbij doen.
- Voeg nu toe: Half blikje tomatenpuree, half theelepeltje sambal of naar smaak, 1 eetlepel zoute en zoete ketjap.
- Snijd de perzik (niet in te kleine stukken).
- Voeg wat water toe.
- Laat alles zachtjes pruttelen (minstens 1,5 uur voor een optimale smaaksensatie en lekker mals vlees).

Eet hier rijst bij.

Eet smakelijk!
September 25, 2008 om 11:18
Wat grappig, dit recept maakte ik al jaren geleden. Alleen deed ik er ook een rode paprika doorheen. Het is idd een heerlijke recept. had verwacht dat het door het sap te veel calorien zou hebben.
February 4, 2010 om 05:54
Zo leuk om dit recept tegen te komen. Heel vroeger maakte mijn moeder dit klaar. Die leeft niet meer, wel heb ik haar het recept van zure saus kunnen vragen voor bij de vis, dit recept ben ik vergeten te vragen, en soms vond ik dat zo stom, want ik kon het nergens meer vinden, en kijk... hier is het. Ik maak hem wel iets scherper.
Onze kinderen vinden het heerlijk, net als ik vroeger!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Overig Zuid-Europees
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Rijst
Personen: 4
Calorieën: 600 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+