Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Ajam Pangang

Surinaams-indisch gerecht... super eenvoudig!

  • 1 potje Atjar Tjampoer
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 á 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels hot ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 scheutje vloeibare bakboter
  • 2 Kipfilet
  • 1/4 kopje (nep) suiker
  • 1/2 kopje maizena
  • 1/2 liter water
Bereidingswijze
Kipfilets eventueel bestrooien met peper. Lekker bruin braden in boter.
Ondertussen tomatenpuree, ketjap, hotketchup, sambal, knoflook en suiker
in een pan doen en laten koken totdat de suiker gesmolten is.
De ½ liter water toevoegen.
Atjar laten uitlekken en ook erbij doen.
De gebraden kip met twee vorken in reepjes “trekken” en toevoegen.
½ kopje maizena aanmaken met koud water en tot papje roeren. Al roerend in de saus doen.

Lekker met witte rijst. Hete boontjes, gewokte pakzoi. Kroepoek, seroendeng, pikantjes etc. erbij! Klaar.

Eet smakelijk!!!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Gevogelte
Personen: 4
Calorieën: 237 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+