Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Kip in roomsaus

lekker met een gekookt aardappeltje en sperziebonen

  • handje bieslook fijngeknipt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/8 liter magere melk
  • 1 deciliter ketjap manis
  • 3 theelepels kipkruiden
  • 2 fijngesneden uien
  • 4 kipfilets
  • 1 rood pepertje in ringetjes zonder zaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Wrijf de kip in met kipkruiden,braad de kip in de olie mooi bruin. Neem ze uit de pan en voeg de uienringen en het pepertjeaan het braadvet toe. Bak ze 5min.op 'n laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend tot deze bruin is. Voeg de ketjap manis, de bouillon en de melk scheutje voor scheutje al roerend aan de uien toe tot een mooie gebonden saus. Leg de stukken kip terug in de pan. Breng het vocht aan de kook,temper de warmtebron. Laat de kip met de deksel schuin op de pan ca. 20 minuten gaar stoven. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen

Serveer met gekookte aardappelen en sperziebonen. Jus is door de saus niet nodig. Eet smakelijk.

laat de saus nog even koken en garneer de kip met de sprietjes bieslook.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Gevogelte
Personen: 4
Calorieën: 187 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+