Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Chinese fondue

Feestelijk gerecht, geschikt voor feestdagen, b.v. Kerstmis en als je eters krijgt. Bij deze fondue wordt geen vet gebruikt, maar een krachtige bouillon.

  • 2 liter water
  • 5 kruidenbouillontabletten
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • kalkoenfilet in stukjes
  • kalkoenfilet in stukjes
  • kalkoenfilet in stukjes
  • kalkoenfilet in stukjes
  • kalkoenfilet in stukjes
  • kalkoenfilet in stukjes
  • rundertartaar gedraaide balletjes met peper en zout
  • wortel in rondjes schoongemaakt
  • rode, groene, gele paprika in reepjes
  • champignons schoongemaakt wel heel laten grote door midden
  • uien in ringen
  • shii-takes liefst vers, schoongemaakt
  • wortel in rondjes schoongemaakt
  • kruidenboter in schaaltjes
  • kruidenboter in schaaltjes
  • kruidenboter in schaaltjes
  • kruidenboter in schaaltjes
  • eventueel 400 gram pandan rijst
  • 1 pot chinese thee
  • bij 4 personen 4 metalen bouillonnetjes
  • 1 fondue of gewone pan
  • 1 rechaud
  • zakje gemengde sla
  • bos radijsjes
  • eventueel bruin stokbrood
  • flesje vietnamese chilisaus
  • heleboel schaaltjes
  • scheutje citroensap
  • naar smaak knoflookpoeder
  • naar smaak gemberpoeder
  • magere yoghurt
  • 2 zakjes tzazikipoeder van duyvis
  • 1 pot becel light
  • 2 zakjes kruidenboterpoeder van duyvis
Bereidingswijze
Het vlees
Reken op 150 gram vlees per persoon. Schik het vlees soort bij soort (kip appart) op een mooie schaal.

De bouillon
Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. doe de in ringen gesneden ui en de knoflook erbij. Laat 30 min. trekken op een laag vuur.

De groenten
Schik de schoongemaakte groenten net als het vlees soort bij soort op een mooie schaal

De sla en de radijsjes
Doe de sla in een kom. Maak de radijsjes schoon en doe in een apart schaaltje.

De rijst of het stokbrood (ik zou niet allebei doen)
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzigingen en serveer in een schaal. Bak het stokbrood af en snijd in plakken.

Kruidenboter
2 zakjes mix voor kruidenboter en een pot becel light. Maak de kruidenboter volgens de gebruiksaanwijzingen en doe in 1 of in 2 apparte schaaltjes

Tzatiki
2 zakjes kruidenmix voor tzatiki en magere yoghurt. Maak de tzatiki volgens de gebruiksaanwijzingen op het zakje.

Sojasaus
Schenk sojasaus in twee schaaltjes. Je kunt de sojasaus nog op smaak brengen met knoflookpoeder, scheutje citroensap en gemberpoeder.

Vietnamese chilisaus
Schenk de chilisaus in een schaaltje.

Knoflooksaus
2 zakjes van duyvis voor knoflooksaus op yoghurtbasis en magere yoghurt. Maak de saus volgens de gebruiksaanwijzingen en doe in schaaltjes.

De thee
Zet een lekkere pot Chinese thee.

Steek de rechaud aan en zet hierop de Bouillon. Zet alle schaaltjes en schalen, brood of rijst en de sausjes op tafel. Iedereen kan naar believen pakken wat hij of zij wenst. De groenten en het vlees worden in de netjes (hebben een lange steel) in de bouillon gekookt. Het vlees is gaar als het wit wordt.

Als je een visliefhebber bent, kun je het vlees vervangen door diverse soorten vis en schaaldieren. Neem dan wel visbouillontabletten voor de bouillon.

Eet smakelijk
January 20, 2007 om 08:57
Hallo Primrose,

Een heel leuk recept voor een chinese fondue. Ik maak hem zelf altijd met vis. Heerlijk. En doordat je er veel stukjes groente bij gebruikt is het prima om op een gezonde manier iets leuks op tafel te zetten. De sausjes maak ik het liefst met yoghurt en wat honing als basis. Daaraan kan je dan allerlei verse kruiden toevoegen om het geheel nog gezonder te maken.

Groetjes,
Kyara

June 28, 2007 om 11:51
Wat ook lekker is..... Noodles om in de bouillon gaar te maken en dimsummetjes van de toko (kant en klaar).

Mihoensalade erbij
(gare mihoen, 4 eetlepels pittige loempiasaus, handje ongezouten pinda's (geroosterd in een koekepan), 1 mango in stukjes, 4 bosuitjes in ringetjes)

Oef, krijg er nu alweer zin in.

Groetjes,
Pucca
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vlees
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+