Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Sperziebonengerecht

Sperziebonengerecht met gehakt en aardappelen en Provencaalse kruiden

  • 750 gr Sperziebonen
  • 7 grote Aardappelen
  • 500 gr Gehakt
  • Provencaalse kruiden
  • 100 gr Geraspte 30+ kaas naar keuze
  • half pakje Gezeefde tomaten
Bereidingswijze
Bonen punten en koken.
Aardappelen schillen en in schijfjes snijden en deze in de magnetron op vol vermogen gaar laten worden.
De aardappelschijfjes in ovenschaal doen.
Ondertussen het gehakt rullen ( zonder boter ) en daarbij de Provencaalse kruiden ( naar smaak ) en de gezeefde tomaten toevoegen.
Dit even laten pruttelen.
Als de bonen gaar zijn, deze toevoegen aan het gehaktmengsel.
Goed doorroeren en dit bovenop de aardappelen doen.
De geraspte kaas erover strooien en dit nog even in een voorverwarmde oven ( gasoven stand 7, electrische oven 180 graden ) tot de kaas gesmolten is ( minuutje of 10 )

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Frans
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Groente
Personen: 4
Calorieën: 462 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+