Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tarte tatin van zoete uien en olifantenknoflook

Een hartige taart met een zoete nasmaak

  • 3 zoete uien
  • 2 tenen olifantenknoflook
  • vulling
  • snufje zeezout
  • 2 eetl water
  • 100 gram bloem
  • 6 eetlepels keukenstroop
  • 50 gram boter
  • sap van 2 citroenen
Bereidingswijze
Pel de olifantenknoflook, schil de zoete uien en snijdt ze in parten, zo'n zes per ui.
Maak van de ingrediënten voor het deeg een mooie deegmassa en laat dit ±30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Lepel de stroop en leg de boter in vlokjes op een dichte taartvorm.
Laat dit op het vuur of in de hete oven karameliseren.
Leg de parten ui en de tenen knoflook om en om in de taartvorm en bestrooi met peper en zout.
Druppel er wat citroensap overheen.Een beetje sinaasappelsap is ook erg lekker, maar dan niet al teveel vocht.
Rol het deeg uit en bedek hiermee de uien en knoflook, goed instoppen.
Bak de taart ±30 minuten in de oven.
Na het bakken wel het vocht uit de vorm laten lopen.
Voor variatie kun je ook 6 kleinere vormpjes gebruiken.
Serveer met een lekkere groene salade.
Bon apetit!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Frans
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Groente
Personen: 6
Calorieën: 173 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+