Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Pru à la Boekenkind

Groente en vlees saus met rijst of pasta

  • ca. 30 gram zonnebloemolie of vloeibare boter
  • 2 grote uien
  • ca. 50 gr. per persoon zilvervlies rijst
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • 1 theelepel seréh poeder
  • afgestreken theelepel sambal brandal/setan
  • naar smaak peper en zout
  • 3 paprika's, rood, groen, oranje/geel
  • 1 theelepel laos poeder
  • ca. 400 gram mager varkensvlees of kipfilet
  • 1 blikje gepelde tomaten of 500 gr. verse tomaten in blokjes
  • 1 theelepel djahé poeder
  • 1 doosje champignons
Bereidingswijze
Bereiding:
Vlees in niet te grote blokjes snijden, uien grof gesneden blokjes, of prei in ringen.(ca. 500 gr.)
Paprika ook in grove blokjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes.
Gebruik je een potje. Water weg laten lopen. (dat geeft echt een rare smaak)

Verhit de boter of olie en bak het vlees of de kip blokjes even snel aan. Ui mee fruiten tot ze glazig wordt, champignons idem, verse champignons tot ze slap zijn. Gepelde tomaat erbij, als je verse gebruikt ook iets van tomatenpuree aangelengd met water toevoegen. Ca. 200 ml.
Paprikablokjes toevoegen en de geraspte of geperste/gehakte knoflook teentjes. Als laatste (als je die gebruikt i.p.v. ui) de preiringen.

Kruiden zout en peper toevoegen.
Kruiden: peper, zout, 4 à 5 teentjes knoflook geraspt of fijn gehakt, theelepel vol laos, sereh, djahé. Ik gebruik poeder, vandaar. (de laos, seréh, djahé hoeven niet persé). Wel, als je dat lust, een theelepel hete sambal of een ferme scheut tabasco. Het mag pittig zijn, maar ook weer niet TE heet.

Even aan de kook brengen en dan op een matig vuur laten sudderen tot het vlees gaar is en de saus iets ingedikt. Je moet nog zien wat, wat is. Eventueel, als de saus te dik wordt, water toevoegen.
Ik eet het met rijst, maar het kan ook met pasta of aardappelpuree.

Het gerecht is eigenlijk de volgende dag nog lekkerder.
EN is heel goed in te vriezen.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vlees
Personen: 4
Calorieën: 478 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+