Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gegrilde venkel met een warme tomatenbalsamico-dressing

Slank groentebijgerecht

  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn (mag rood of wit zijn)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 venkelknol
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180graden Celsius. Snijd de venkel in plakken en stoom deze (in een pan of een stoomapparaat) tot deze net aan zacht is. Laat goed uitlekken.

Snijd de tomaatjes in 2-en en doe deze in een schaaltje, met evt. wat knoflook (naar smaak), zout en peper, 0,5 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels balsamico-azijn. Zet dit in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Verwarm 0,5 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de uitgelekte venkel hier zachtjes in (niet zwart, beetje bruin maar).

Prak de tomaatjes in het ovenschaaltje en roer dit goed door de overige ingrediënten in het schaaltje. Doe de venkel op een mooi bord en giet de tomatenmassa er als een dressing overheen. Je kunt eventueel nog wat peper of zout naar smaak toevoegen.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Italiaans
Dagmoment: Diner, bijgerecht
Categorie: Groente
Personen: 1
Calorieën: 175 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+