Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Stamppotje ijsbergsla

een stamppotje met een bite

  • 1 ijsbergsla
  • 3 stuks (60 gram) bosuitjes
  • 600 gram aardappels (afkokers)
  • 1 groentebouillon tablet
  • gerookte kipfilet of magre rookworst
Bereidingswijze
stamppotje ijsbergsla, (een stamppotje met een bite)
====================

Op de Kcal's letten houdt niet in dat je moet inleveren op lekker eten. Het moet anders, maar mag wel lekker zijn. Tijdens mijn eerste afvalperiode in het najaar van 2004 kwam ik deze stamppot op het spoor. Waarbij je geen puree maakt van melk en boter maar van het kookvocht. Scheelt weer Kcal's en daar kon ik weer een stukje fijn gesneden rookworst voor in de plaats nemen. Lekker fijn geneden, zodat iedere hap een klein feestje werd.

Vanaf die tijd wordt iets met gepureerde aardappels bij ons op deze wijze door mij -hobby kok- klaargemaakt.



Bereidingswijze
===============
Schil de aardappels, spoel ze af.

Zet ze, water net boven de aardappels, op het vuur in een ruime pan, voeg de groentebouillontablet toe en kook de aardappels gaar.

Snij de ijsbergsla in hele fijne sliertjes (ongeveer net als zuurkool,
(wat over blijft, gebruik je weer voor een salade)

Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes (als je ze schuin snijdt, ovaal ringetje als resultaat) rollen ze tijdens het snijden niet van je snijplank af !!

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af maar vang je het kookvocht op in een schaaltje.

Wegen
=====
Aardappels stampen en wegen.

De puree smeuig maken met wat opgevangen kookvocht, kleine beetjes toevoegen. Let op niet te papperig maken. (Daarna weer wegen, dat is je hoeveelheid bouilion dat je hebt gebruikt)

Weeg je totale hoeveelheid fijngesneden ijsbergsla. Voeg de fijngesneden ijsbergsla toe, alles goed doorroeren (misschien nog een klein beetje kookvocht toevoegen als het "te droog" is. (wat over is van de sla weer wegen, weet je wat je gebruikt heb)

Indien door de koude sla de puree te veel is afgekoeld kan je het nog wat opwarmen.

Lekker met fijngesneden plakjes of kleine blokjes rookworst of gerookte kipfilet. Als je dit zo fijn mogelijk snijdt, plakjes blokjes maakt niet uit lijkt het veel, maar is het nog steeds een klein beetje.


400 gram ijsbergstamppot 160 Kcal
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Aardappel
Personen: 2
Calorieën: 160 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+