Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Kip met knoflook en citroen

Slanke kipfiletjes die door de citroen heerlijk mals worden.

  • 6 a 8 groene olijven zonder pit
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout
  • 3 enkele kipfilets
  • 1 citroen
  • 3 a 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
Bereidingswijze
Boen de citroen goed schoon en rasp de schil en pers hem daarna uit. Daar gaat bij: de knoflook u.d.k., fijngehakte olijven en peper (zonder pitjes), afgeriste tijmblaadjes en peper en zout. Maak een paar oppervlakkige sneden in de kipfilets, zo kunnen de smaken beter intrekken en ze worden beter gaar. Smeer ze aan beide zijden in met de marinade en leg ze in een ovenschaal, giet er al het sap overheen. Laat ze liefst nog wat marineren. Zet de schaal zo'n 40 min. in een oven van 200 g.C.
July 26, 2009 om 09:40
Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk,heb er wel nog minikriel bijgebakken in een beetje olijfolie.

Was smullen!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Overig Zuid-Europees
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Gevogelte
Personen: 3
Calorieën: 151 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+