Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gezonde carrot cup cakes / carrot cake

bakken

  • 2 eigeel
  • 3 eiwit
  • 1 kuipje appelmoes (100 gr)
  • 20 gram olijfolie
  • 70 gram (licht of donker) bruine basterd
  • 6 gram stevia
  • 1 sinaasappel (schil en sap)
  • 10 citroensap
  • 1 zakje bakpoeder
  • 90 gram zelfrijzendbakmeel
  • 1 of 2 grote winterpenen (geraspt)
Bereidingswijze
- verwarm de hetelucht oven voor op 160 graden (reguliere overn 190)
- vet de cupcakes / bakvorm in met olijfolie
- meng appelmoes, olijfolie, basterdsuiker en stevia door elkaar tot een gladde massa.
- voeg de eidooiers een voor een toe.
- meng geraspte schil van de sinaasappel, het sap, de geraspte wortel en het citroensap door het mengsel.
- klopt de eiwitten in een vetvrije kom los tot ze helemaal stevig zijn. (nog even laten staan)
- voeg bakmeel en bakpeder (gezeefd) toe aan het mengsel van suiker, eidooier etc meng dit tot een geheel.
- schep de eiwitten door het mengsel.
- schep het in de vorm en bak het in het midden van de oven in ongeveer 1 uur bruin.
Smakelijk snoepen.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Amerikaans
Dagmoment: Tussendoortje
Categorie: Brood en banket
Personen: 16

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+