Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Pasta met gorgonzolasaus

Dit recept is vegetarisch, maar kan ook met vlees gegeten worden (zie tips).

  • 250 gram Pasta (ongekookt)
  • 200 gram Gorgonzola
  • 250 ml Kookroom light
  • 450 gram Italiaanse groentemix (voorgesneden)
  • 1 lepel Olie (bijvoorbeeld olijfolie)
Bereidingswijze
- Kook het water voor de pasta. Kooktijd van de pasta volgens verpakking.
- Maak een grote pan warm. Schenk de olie erin en bak hierin de groenten gaar.
- Snijd de kaas in blokken en voeg deze toe zodra de groenten gaar zijn.
- Roer de kaas door de groenten en blijf roeren totdat alle kaas goed gesmolten is.
- Voeg de kookroom toe, roer en breng de saus aan de kook. Het klopt dat de saus aan de dunne kant is.
- Giet de pasta af als deze gaar is en voeg het toe aan de saus. Even roeren en klaar.

Tips:
- Ik doe er zelf 3 paprika's bij als ik het vegetarisch eet. Even in blokjes snijden en voordat de andere groenten erbij gaan de paprika's bakken. Paprika heeft namelijk iets langer nodig dan de meeste groentenpakketten.
- Soms heb ik toch meer zin in vlees en dan doe ik er 2 kipfilets in blokjes erbij. Deze als eerste bruin bakken voordat de groenten erbij gaan.
- Ik vind de dunne saus niet storend, maar je kunt de saus aandikken met maizena. Een eetlepel maizena toevoegen aan een kommetje water. Even losroeren en dan meteen in de saus gieten. Aan de kook brengen en je hebt een dikkere saus.
- Niet iedereen houd van gorgonzola. Hoewel de kaas niet dominant is in dit recept omdat het vrij ver verdund is, kan het misschien toch wat afschrikken. Ik maak dit recept wel eens met een kruidenkaas als ik visite heb die er niet zo van houden.
- Gebruik een witte wijn in plaats van kookroom. Ook lekker.

Eet smakelijk!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Italiaans
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Pasta
Personen: 4
Calorieën: 540 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+