Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Spring rolls met zalm, avocado en ei

Heerlijke rijstvellen gevuld met groente

  • 8 Rijstvellen
  • 100 gram Gerookte zalm
  • 2 Eieren
  • 1 pakketje chinese vermicelli/ glasnoedels
  • halve Komkommer
  • 1 zakje Geraspte wortel
  • 1 Avocado
  • 1 zakje Ijsbergsla/ botersla
  • 1 Kikkomansaus
Bereidingswijze
Als eerste begin je met de groenten fijn te snijden. Het meest handige is om de komkommer, wortelen en avocado in dunne repen te snijden. Deze techniek heet: Julienne snijden. Wortel kun je ook al geraspt kopen, altijd handig.
Hier een video hoe je je groenten mooi julienne kunt snijden. Het is even lastig, maar oefening baart kunst en het eindresultaat mag er best wezen!

Breng water aan de kook voor de mie/vermicelli. Daarna kluts je de 2 eieren en bak je ze. Dit gebakte ei moet je ook in reepjes snijden. Als het water kookt kun je de mie/vermicelli erin doen en 3 tot 5 minuten koken. Als dat is gebeurd even uit laten lekken in een vergiet en afspoelen met koud water.

Leg de rijstvellen in warm niet kokend water. Zo warm dat je nog net niet je vingers verbrand. Je kunt het beste een pan gebruiken waar de vellen precies in passen. Laat de vellen zo lang in de pan liggen totdat het zacht en doorzichtig is geworden. Voorzichtig eruit halen!

Het rollen
Het rollen van de rijstvellen moet je echt even onder de knie krijgen, maar oefening baart kunst! En ja, het is echt zo ;)
Je legt de rijstvellen op een snijplank en probeert het vel zo rond mogelijk neer te leggen. De roll wordt snel een beetje plakkerig, maar dit kun je verhelpen door het een beetje vochtig te maken.
Probeer aan de zijkanten wat ruimte over te houden, want dit moet naar binnen geklapt worden. Vervolgens leg je alle ingrediënten op een hoopje op het rijstvel (beetje meer naar onderen, omdat je de roll nog moet oprollen).
Sla, avocado, ei, komkommer, wortel, mie en als laatste heb ik de zalm erop gelegd. Ook heb ik er nog een beetje peper en zout op gedaan voor wat meer pit.

Als je alle ingrediënten erop hebt gelegd kun je de zijkanten naar binnen slaan. Vervolgens sla je het voorste stuk van het vel over de rol met groenten heen en probeer dit zo strak mogelijk te doen. De eerste keer is aardig lastig dus gewoon blijven oefenen! Op een gegeven moment krijg je er een beetje handigheid in. Als de roll een beetje plakkerig is, kun je het beste even je handen natmaken en zo verder werken.

Een sausje erbij zou ik zeker doen! Lekkere sausjes zijn: kikkoman, hoi sin saus of eventueel pindasaus. Je kunt bij de soja of hoi sin saus ook fijngehakte pinda’s doen, erg lekker!

Zelf maak ik meestal 4 rollen met deze ingrediënten, maar voor een man zou ik er 5 maken. Dan zit je echt goed vol en meestal heb ik ook ‘s avonds geen trek meer, perfect! Eet smakelijk!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vis
Personen: 2
Calorieën: 80 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+