Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Couscoussalade met geroosterde paprika en abrikozen.

Puur en gezond.

  • 4 grote rode paprika’s
  • 200 gram couscous
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 3 eetlepels tomatensap
  • 1 komkommer
  • ca. verse 12 abrikozen
  • 3 bosuitjes
  • klein bosje verse koriander
  • klein bosje platte peterselieolijfolie
Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200°C. Halveer de paprika’s. Verwijder de teel- en de zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat met de bolle kant naar boven. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven. Doe de couscous in een grote schaal en strooi de komijn en koriander erover. Schenk het tomatensap erbij. Overgiet de couscous met 400 ml kokend water. Roer een keer goed door en laat de couscous wellen. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de paprika’s uit de oven. Verwijder eventueel wat zwarte geworden velletjes. Snijd paprika’s in repen. Meng de komkommer, paprika en abrikozen door de couscous. Snijd de bosuitjes in ragfijne ringetje. Schep dit door de couscous. Hak de kruiden fijn en strooi over de salade. Besprenkel met wat olijfolie.

Lekker met pittige gehaktballetjes of een paar plakken gebakken haloumikaas.


Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Salade
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+