Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Salade met geroosterde bieten en pecorino romano.

Salade geroosterde biet zonder suiker.

  • 600 gram rode bieten (rauw)
  • 1 rode ui
  • Keltisch zeezout
  • 3 el olijfolie
  • 2 biologische eieren
  • ½ krop eikenbladsla, ca. 150 gram
  • ½ krop lollo rosso, ca. 125 gram
  • wat kruidenzout, Herbamare
  • 1 tl mosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el 5 el koudgeperste olijfolie
  • 20 gram pecorino romano, Italiaanse schapenkaas
  • wat versgemalen zwarte peper
  • 40 gram walnoten of een flinke hand
Bereidingswijze

Lunch- of hoofdgerecht.

Verwarm de grill voor op 200°C. Schil de bieten en snijd ze in gelijke langwerpige parten van ongeveer 4 bij 2 centimeter. Pel de ui en snijd in grove stukken. Doe de bieten en ui in een met bakpapier beklede braadslee. Besprenkel de biet en ui met 3 eetlepels olijfolie. Hussel het met je handen goed door elkaar, zodat alle stukken biet en ui bedekt zijn met een laagje olie. Zet de braadslee in de oven onder de grill en rooster de bieten in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Schep tussentijds om. Kook ondertussen de eieren in circa 6 minuten hard, pel ze en snijd ze in de lengte in vieren. Was de verschillende soorten sla en laat goed uitlekken. Meng in een kom kruidenzout, mosterd, balsamicoazijn en 5 eetlepels olijfolie tot een gebonden saus is ontstaan.

Doe de sla in een schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de lauwwarm geroosterde bieten, ui en eierpartjes over de salade. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de pecorino romano en verdeel deze over de sla. Maal er naar smaak wat zeezout en zwarte peper over.

Garneer de salade met walnoten.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Salade
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+