Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gevulde paprika met pittig gehakt

Als je van pittig houdt.

  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 à 3 knoflook fijngehakt
  • 2 à 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • snufje zout
  • snufje peper
Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (laat de steeltjes zitten). Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1 minuut. Gebruik eventueel de PEM cookingspray. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar, neem de pan van het vuur. Roer, de peterselie, sambal en peper en het zout naar smaak door het gehakt. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar, vouw 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de folie open. Lekker met een groene salade.
Tip: Voeg ook eens champignons aan het gehakt toe!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Lunch
Categorie: Groente
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+