Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Geitenkaas salade met honing en filodeeg uit oven.

Voor de lunch, voorgerecht of maaltijdsalade. Pas gewoon de hoeveelheden hierop aan.

  • 4 plakjes filodeeg
  • 4 plakken zachte geitenkaas, 60 à 70 gram van de rol met korst
  • 4 eetlepels (Acia)honing
  • wat Chilivlokken
  • takje rozemarijn
  • zwarte peper uit de molen
  • 3 goede plukken verse spinazie
  • 50 gram pecannoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175°C.
Laat de filodeeg vellen ontdooien.
Verdeel de vellen filodeeg op een ovenplaat en leg op elk vel een plak geitenkaas. Schenk er een eetlepel honing overheen en breng op smaak met een beetje peper en Chilivlokken. Knip een takje rozemarijn in vier stukken en verdeel deze over de plakken geitenkaas.
Vouw het filodeeg voorzichtig omhoog en laat het zo naar elkaar toe staan. Wanneer het net dicht is kom er dan ook verder niet aan anders is de kans van scheuren groter.
Plaats de ovenplaat voor ongeveer 10 à 12 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin is.

Maak intussen de salade:

Was de spinazie schoon, dep droog en doe in een grote kom.
Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de spinazie.
Hak de pecannoten grof en doe in de kom. Meng alles door elkaar. Verdeel de spinazie salade over de borden.

Haal de geitenkaas uit de oven en verdeel over de borden.

Serveer direct.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Lunch
Categorie: Salade
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+