Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Geitenkaas taartje met honing en vijgen.

Heerlijk voor de lunch of als lichte maaltijd 's avonds.

  • 5 plakjes kant-en-klaar filo bladerdeeg
  • klontje zachte boter, om bladerdeeg mee te bestrijken
  • 350 gram zachte geitenkaas, in stukjes
  • 2 grote eetlepels honing
  • 100 ml slagroom
  • 1 ei
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • verse peper en zout uit de molen
  • 2 rijpe vijgen, gewassen
  • ovenvormpjes 10,5 cm doorsnee
Bereidingswijze


Laat de plakjes filo bladerdeeg ruim van te voren ontdooien.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Leg 5 plakjes filo bladerdeeg op elkaar en bestrijk elk plakje met een beetje boter.
Snijd het bladerdeeg in 4 stukken en bekleed hiermee de ingevette ovenvormpjes.
Vouw de loshangende stukjes bladerdeeg naar binnen en druk de randen aan.
Doe in een kom de geitenkaas, tijm en honing. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Klop het ei en roer door de slagroom.
Schenk de slagroommix over de geitenkaas en roer goed door elkaar.
Verdeel de geitenkaas/slagroommix over de vier ovenvormpjes en druk bij allemaal een halve vijg in het midden.

Zet de vormpjes voor 20 à 25 minuten in de oven.
Wanneer de taartjes goudbruin en gaar zijn, haal je deze uit de oven.

Serveer er een frisse salade bij.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Lunch
Categorie: Overig
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+