Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Chili sin carne met quorn.

Chili sin carne, maar dan zonder vlees.

  • 1 afgestreken koffielepel van: gemalen komijn, Chili, paprika
  • 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 blikken rode bonen natuur (2 x 240 gram, uitgelekt gewicht)
  • 2 doosjes passata (2 x 500 gram)
  • 1 dik knoflookteentje
  • 1 blokje cheddar
  • 1 laurierblad
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s (1 gele + 1 groene)
  • snufje peper en zout
  • 3 schaaltjes Quorngehakt (3 x 200 gram)
  • 1 ui
Bereidingswijze


Snijd de paprika's in kleine blokjes en snipper de ui fijn.
Fruit ze een tiental minuten op een heel zacht vuur in de olie in een stoofpot met deksel.
Voeg dan de passata toe, het geperste knoflookteentje, het laurierblad en de specerijen.
Breng aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuur sudderen.
Spoel de rode bonen goed onder koud stromend water (in een vergiet).
Laat ze uitlekken en doe ze bij in de kookpot, evenals het Quorngehakt.
Meng en laat nog 5 min. zacht koken.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en dien heel warm op met gekookte rijst (natuur) of brood.
Serveer de grof geraspte cheddar apart.

Tip: Zet ook tabasco op tafel voor de liefhebbers van pittige Chili!
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Groente
Personen: 6

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+