Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Hapjes met Oudendijk Gouda.

Eenvoudig te bereiden.

  • 500 gram vacuüm verpakte, gekookte bio-bieten
  • 18 stevige slabladeren of Gem slabladeren
  • 200 gram Oudendijk Gouda BOB (oud of belegen)
  • 1 eetlepel oude sherryazijn
  • 5 cl gevogeltefond
  • 2 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper
Bereidingswijze


De smaak van een goede Gouda komt het best tot zijn recht in heel fijne sneetjes. Snijd met een kaasschaaf grote krullen kaas af. Hoe ouder de Oudendijk, hoe meer hij zal brokkelen, net zoals Parmezaan. Houd even opzij.
Klop de gevogeltefond in een kom met peper, zout en azijn. Blijf kloppen en voeg er gelijkmatig de noten- en olijfolie aan toe. Breng op smaak.
Snijd de bieten in kleine blokjes. Roer er de dressing onder. Schep op elk blaadje sla een lepel bietenblokjes en een mooi sneetje Oudendijk. Serveer evt. als aperitief met een goede St. Bernardus Tripel.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Snack
Categorie: Overig
Personen: 4

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+