Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Rosbief met sjalotten.

Lekker en zeer mals.

  • 1 rosbief van 1 kg
  • 500 gram sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • wat peper uit de molen
Bereidingswijze


Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast
Pel de sjalotten en snijd ze overlangs doormidden.
Pel de knoflook en snipper hem fijn. Kruid de rosbief met peper en zout, en bind op met keukentouw.
Verhit 2 el olijfolie in een gietijzeren kookpot en schroei er het vlees aan alle kanten in dicht. Haal het vlees uit de pot en voeg nog 1 el olijfolie toe. Bak de sjalot en de knoflook erin glazig. Blus met 1 dl water. Kruid met peper en voeg het kruidentuiltje toe. Leg de rosbief opnieuw in de pot, zet het deksel erop en laat nog 25 à 30 minuten (naargelang de gewenste bakwijze) pruttelen op een zacht vuur.
Haal het vlees eruit, wikkel het in een vel aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten. Laat ondertussen de saus verder inkoken op een heel zacht vuur
Snijd in plakken en serveer met de sjalotten en de braadjus.

Tip: Het geheim van een malse rosbief? Als je het vlees een kwartiertje laat rusten voordat je het versnijdt, wordt je rosbief nog malser, omdat de temperatuur en de vleessappen zich gelijkmatig verspreiden. Bedek je vlees wel met aluminiumfolie, zodat het niet afkoelt.

Voedingswaarde per portie:

Energie: 244 kcal, Eiwit: 36 gr, Vetten: 10 gr, Koolhydraten: 2 gr, Vezels: 3 gr
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vlees
Personen: 6
Calorieën: 244 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+