Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vegetarische spinazietaart

Low cal/low carb spinazietaart met quorn, paturain en kaas

  • 200gr Magere kwark
  • 200gr Bloem
  • Snufje Zout
  • 500gr Verse spinazie
  • 100gr Paturain light
  • 100gr Geraspte 20+ kaas
  • 4 Eieren
  • 6gr Olijfolie
  • 10gr Sambal manis
  • 175gr Quorn blokjes
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 gr, bodem van de springvorm (diameter ong. 24/26cm) voorzien van bakpapier.

Bodem:
Bloem en kwark mixen met een snufje zout en een kwartiertje laten rusten. Daarna uitrollen tot ong 0,5cm dikte en springvorm ermee bekleden. Bodem zo'n 10 minuten voorbakken in de oven.

Vulling:
De verse spinazie met een dopje olijfolie op hoog vuur wokken. Zodra het helemaal geslonken is de paturain light toevoegen en het vuur laag zetten. Zodra het grootste deel vocht is verdampt wat laten afkoelen.

Eieren loskloppen met een snufje zout en de geraspte 20+ kaas toevoegen. Spinaziemengsel toevoegen en met een vork gewoon even goed mengen.

De in sambal gemarineerde Quorn blokjes op de voorgebakken bodem spreiden, ei/spinaziemengsel er overheen gieten en in 40 minuten afbakken.

Eet smakelijk!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

200 gram magere kwark (112kcal)
200 gram bloem (690kcal)
500 gram verse spinazie (130kcal)
6 gram olijfolie (54kcal)
100 gram paturain light (148kcal)
4 eieren (264kcal)
100 gram geraspte 20+ kaas (226kcal)
175 gram Quorn blokjes (247kcal)
10 gram sambal manis (17kcal)
Snufje zout (0kcal)

Hele taart = 1490 gram = 1641kcal
Eén punt = 186 gram = 205kcal
100 gram = 110kcal
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vegetarisch
Personen: 8
Calorieën: 205 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+