Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Lamcurry

Recept omschrijving niet beschikbaar.

Bereidingswijze
Benodigdheden:
750 gram lams of schapenvlees in stukken ( evt. kip, varken, rundvlees)
Indiase currypasta mild ca. 4 eetlepels (Pataks) verkrijgbaar bij o.a. AH
500 gram uien
1 appel
knoflook
flinke scheut yoghurt (ca. 2dl.)
Basmati of pandan rijst
mango chutney (als bijlage)
Raita (als bijlage) is lekker fris

Vlees aanbraden in olie, gesneden uien mee fruiten, de currypasta toevoegen, na ca. half uur in stukken gesneden appel erbij en dan ca. 2 uur sudderen af en toe roeren en eventueel water erbij doen.
Wanneer alles gaar is yoghurt er door heen roeren.

Opdienen met rijst, vlees, raita en mango chutney.


Raita:
1 á 2 komkommers wel of niet geschild, geschaafd
zout, flinke schep
6 tenen knoflook, meer of minder naar behoefte
gember, geraspt is tegenwoordig verkrijgbaar in potjes bij AH
dikke Turks/Griekse yoghurt of dikke kwark ca. 500 gram
gemalen komijn (djinten)

In zeef de komkommer met zout bestrooien, minimaal twee uur laten uitlekken, met iets zwaars erop. Knoflook zeer fijn snijden evt. uitpersen, snijden geeft meer smaak.
In een kleine schaal de komkommer, knoflook, gember en komijn met de yoghurt mengen.
Garneren met een blaadje mint en kerrypoeder.

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vlees
Personen: 4
Calorieën: 787 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+