Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Romige broccolisoep met tomaat

Maaltijdsoep

  • 2 tomaten
  • 1 liter groentebouillon,van tabletten
  • 3 eetlepels créme fraiche
  • 200 gram aardappelen, in blokjes
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 uiën, gesnippert
  • 3 eetlepels olie
  • 1 bosuitje, in ringen snijden
  • 50 gram hazelnoten, gehakt
  • 4 dikke plakken bruin brood
Bereidingswijze
Verhit in een soeppan de helft van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin.
Roer de broccoli en de blokjes aardappelen er doorheen en bak ze 1 minuut mee.
Schenk de créme fraiche , en de bouillon erdoor heen en breng aan de kook, laat de soep 15 á 20 min. zachtjes doorkoken.
Snij de tomaat in kleine blokjes .
Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep.
Eet er lekker een dik plak bruin brood.
June 24, 2010 om 23:08
Heerlijk he, ook ik maak deze soep, maar dan zonder de creme fraiche.
Ik doe er twee kleine rode pepers bij, en wat kleine stukjes ham.

Toevallig heb ik de soep maandag gemaakt.

Groetjes
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Soep
Personen: 4
Calorieën: 509 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+