Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Grieks kippetje uit de oven.

Ovengerecht.

  • een paar scheuten Balsimico Azijn
  • Gemalen zeezout
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • 400 gram Uiën
  • 300 gram Aubergine
  • 500 gram Tomaten
  • 250 gram feta kaas
  • 600 gram kipfilét
  • 1 eetlepel Suiker
Bereidingswijze
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 145 graden

Snij de tomaten in partjes zodat ze plat in de ovenschaal kunnen liggen,
Snij de uiën in ringen,
Snij de knoflook helemaal fijn,
Snij de aubergine in plakken,
Snij de kipfilét in reepjes,
Snij de fetakaas in gelijke blokjes.

Bereiding:

Doe de tomaten verdeeld over de bodem van de ovenschaal,
Doe in een grote koekenpan olijfolie en fruit de uiën, doe er suiker bij om ze sneller bruin te laten worden, als dit gebeurd is spreid je ze over de tomaten,
In de zelfde pan weer een klein scheutje olijfolie en leg de ingewreven (met knoflook) aubergine in de pan en laat ze voorzichtig bruin worden.
Leg die dan vervolgens over de uiën.
Bak de kipfilét bruin met een scheut balsimico azijn dan worden ze heerlijk van smaak.
Leg die weer verdeeld over de ovenschaal.

Rozemarijn erover strooien en leg de fetakaas erover verdeeld en strooi de oregano erover (niet te veel anders overheerst het)

Leg dit afgedekt met alluminiumfolie 40 á 45 min. in de oven op 145.
lekker met salade en rijst.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Recept details

Keuken: Grieks
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Gevogelte
Personen: 4
Calorieën: 412 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+