Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tarka dahl

Vegetarisch bijgerecht

  • 2 tomaten, gepeld en gehakt
  • 6 dl water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 gram rode linzen
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • 8 fenegriekzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel garam masala
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalotten 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en dek de pan af tot de zaadjes beginnen te knappen.
Haal onmiddelijk het deksel van de pan en voeg het knoflook, de fenegriekzaadjes, de gember en het zout toe.
Roer het geheel een keer door en voeg vervolgens de linzen, de tomatenpuree en het water toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
Roer de tomaten, het citroensap en de koriander erdoor en laat het geheel nog eens 4-5 minuten pruttelen, of tot de linzen gaar zijn.
Schep de linzen in een schaal. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Haal de pan van het vuur en roer de garam masala en het chilipoeder door de olie. Schenk dit mengsel over de tarka dhal en serveer dit gerecht onmiddelijk.
Lekker bij een groentecurry.
Ipv olijfolie kan ook ghee gebruikt worden.
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, bijgerecht
Categorie: Groente
Personen: 4
Calorieën: 140 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+