Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Rodekool met appelstroop en kaneel

Vegetarisch bijgerecht

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 appels (Elstar)
  • 1 rode kool (ca 1 kilo)
  • 2 theelepels maizena
  • 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze
Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Maizena erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen. Rodekool op smaak brengen met zout.
June 8, 2007 om 10:59
testreactie
June 8, 2007 om 11:00
testreactie
June 8, 2007 om 11:01
testreactie
June 8, 2007 om 11:06
nog een test
January 15, 2012 om 16:50
Als je groenten aanmaakt, gebruik je wel weer een dikmaker. Beter om dit niet te doen
January 13, 2014 om 13:55
Deze heb ik even opgeslagen. Moet de maizena er echt door?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Onbekend

Recept details

Keuken: Nederlands
Dagmoment: Diner, bijgerecht
Categorie: Groente
Personen: 4
Calorieën: 107 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+